wonen

Nog dichter bij je studie én het studentenleven in Wageningen

Waarom als student in Wageningen wonen?

1. Studentvriendelijke sfeer: Aangezien Wageningen in de eerste plaats een universiteitsstad is en een studentendichtheid kent van zo’n 22%, biedt het een levendige en gastvrije omgeving die vooral geschikt is voor studenten. Je wordt omringd door gelijkgestemde individuen die gepassioneerd zijn over hun studie en er zijn genoeg studentenverenigingen, sportverenigingen, studieverenigingen en andere verenigingen waar jij je thuis kan vinden.

2. Academisch: Wageningen University & Research staat bekend om haar excellentie in onderzoek en onderwijs op het gebied van landbouw, voeding, milieu en duurzaamheid. Als student die in Wageningen woont ervaar je eersteklas onderwijs, faciliteiten van wereldklasse en innovatieve onderzoeksmogelijkheden. Klik hier voor meer informatie voor jouw studiekeuze bij de WUR.

3. Betaalbare huisvesting: In vergelijking met grotere steden in Nederland zijn de kosten van huisvesting in Wageningen relatief betaalbaar. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor studentenhuisvesting, waardoor het gemakkelijker wordt om iets te vinden dat bij je budget past.

4. Compacte stad met natuur: Wageningen is een relatief kleine stad, wat betekent dat alles op loop- of fietsafstand is, met dan ook een zeer fietsvriendelijke infrastructuur. Je verspilt geen tijd aan lange woon-werkverkeer en kunt gemakkelijk door de stad navigeren om lessen bij te wonen, boodschappen te doen of een praatje te maken met vrienden. Daarnaast bevind je je binnen een paar minuten al bij de Rijn of in de vele parken of andere natuurgebieden die Wageningen te bieden heeft.

2 op de 3 studenten woont in wageningen🪴🏡

hoe kom ik aan een kamer in wageningen?

Het vinden van een kamer in Wageningen kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en een beetje geduld is het zeker mogelijk. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om een kamer in Wageningen te bemachtigen:

1. Start op tijd: Het is belangrijk om vroeg te beginnen met het zoeken naar een kamer, bij voorkeur een paar maanden voordat je wilt verhuizen. Veel studenten zoeken kamers voor het begin van het academisch jaar, dus hoe eerder je begint, hoe groter de kans is op succes.

2. Meld je aan bij ROOM.nl: Je kunt je aanmelden op hun website en een kamer zoeken in het aanbod dat zij hebben bij Idealis en DUWO. Schrijf je zo vroeg mogelijk in (dit kan al vanaf 16 Jaar), want hoe langer je bent ingeschreven, hoe groter de kans is dat jij een studentenkamer vindt.

3. Gebruik online platforms: Er zijn verschillende online platforms waar je kamers kunt vinden, zoals Facebook-groepen en websites die specifiek gericht zijn op studentenhuisvesting in Wageningen. Maak profielen aan en blijf actief op deze platforms, omdat nieuwe kamers regelmatig worden geplaatst. Een van de belangrijkste platforms is Wageningen Student Plaza op Facebook, maar ook deze links zijn het proberen waard: Housing Desk Wageningen, Short Stay Wageningen, Kamers Wageningen, Kamernet.nl, XIOR & Socius. LET OP! Oplichters zijn ook actief in Wageningen. Blijf dus altijd alert! Weten hoe je een oplichter herkent? 🚩🚩 Klik dan hier

4. Netwerken: Praat met medestudenten, vrienden of andere bekenden in Wageningen. Word lid van een studentenvereniging en ontdek de studentenhuizen die hierbij zijn aangesloten. Vertel hen dat je op zoek bent naar een kamer en vraag hen om hulp. Met de studentencultuur in Wageningen is er altijd wel iemand die je verder kan helpen. Soms komen er kamers beschikbaar via-via, het is dus de moeite waard om je netwerk te gebruiken.

5. Wees flexibel: Houd er rekening mee dat je misschien niet meteen je ideale kamer vindt. Bekijk ook kamers die wat verder van de universiteit liggen of deel kamers met andere studenten om je kansen te vergroten. Sommige kamers zijn op onderhuur en dus tijdelijk verkrijgbaar, ideaal dus als je nog niet zeker bent over je studiekeuze. Je kunt altijd later nog verhuizen als je een beter huis vindt. Zorg dat je voor tijdens de AID in ieder geval een slaapplek regelt, dit kan via de verschillende online platformen of via studentenverenigingen.